Блог

Топ 10 питань, які часто задають у візовому центрі

Перед поїздку за кордон у нас завжди виникає сотні питань пов’язані оформленням візи. Дуже часто у наших клієнтів виникає питання: чим відрізняється візовий центр від консульства, як швидко отримати візу і хто приймає рішення про видачу візи. Центр візової підтримки “ВізаТУТ” відповість на Топ 10 питань, які Ви часто задаєте у візовому центрі.

  1. Чим відрізняється Центр візової підтримки від консульства?

Консульство - це підрозділ посольства, яке займається візовими питаннями, наприклад, виготовленням паспорта для громадян своєї країни, видачею різного роду довідок, а також обслуговуванням громадян.

Центр візової підтримки - комерційна організація, яка є посередником у наданні послуг з оформлення віз. Працівники центру приймають документи, допомагають в правильності заповнення, а також передають готові документи на розгляд в консульство відповідної країни.

Центр візової підтримки “ВізаТУТ” гарантує підготовку ідеального пакета документів в кожному конкретному випадку, але кінцеве рішення про видачі візи приймає виключно офіцер консульства.

2. Чи важко отримати візу?

Зазвичай, країни раді новим приїжджим. Отримати відмову можна у випадку, якщо Ви подавали неправдиві дані в документах або під час розмови з офіцером консульства давали відповіді на питання так, що вони не відповідають даним, що вказані в Ваших документах.

3. В яку країну найлегше оформити візу?

Центр візової підтримки “ВізаТУТ” - компанія з багаторічним досвідом роботи. Наші менеджери допоможуть Вам оформити візу в найшвидші терміни з найменшими ризиками. Звернувшись у наш офіс, наші менеджери нададуть Вам безкоштовну консультацію відносно країни візу, яку в Вашому випадку краще виготовляти.

4. За який час до виїзду необхідно подавати документи на візу?

Ми рекомендуємо подавати документи на оформлення візи завчасно (за 3-6 тижнів до виїзду).

Якщо подати документи за тиждень до виїзду, у посольства можуть виникнути до Вас підозри, що метою виїзду є зовсім інша країна, і Ви не встигаєте за термінами виготовити візу та подаєте документи в консульство іншої країни. Також потрібно пам'ятати й про те, що посольство має право розглядати Ваші документи в тривалі терміни, більше ніж 10 днів.

5. Чим відрізняється електронна віза від звичайної?

Електронна віза - це дані про дозволений для Вас в'їзді, які зберігаються у країни візового призначення. В якості підтвердження отримання візи Консульство висилає бланк на електронну пошту, часто там міститься штрихкод, який сканується при проходженні кордону. Електронні Візи є, наприклад, в Австралії або Індії.

6. Чим відрізняється консульський збір від сервісного?

Консульський збір - це вартість самої візи, тобто оплата безпосередньо тій країні, візу якої Ви запитуєте, за розгляд Вашої заяви. Сервісний збір - оплата передачі ваших документів сервісно-візовим центром в Консульство. У деяких країнах прийняття документів здійснює тільки офіційний сервісно-візовий центр, і записатися на подачу в Консульство неможливо. В інших є можливість уникнути оплати сервісного збору, але в цьому випадку очікування черги на подачу може затягнутися до півроку.

7. Якою мовою потрібно заповнювати анкету?

У цьому немає потреби, оскільки співробітники Центру візової підтримки “ВізаТУТ” заповнюють анкету за Вас. Наші клієнти заповнюють тільки нашу внутрішню анкету українською мовою.

8. Чи потрібно мені кудись їздити?

Залежить від обраної країни та Вашої поточної візової історії. Для ряду країн необхідна здача біометрії (відбитків пальців), для деяких обов'язково особиста присутність при подачі або навіть проходження інтерв'ю заявником в Консульстві. Відповідно, іноді потрібна особиста присутність клієнта, але будь-які послуги з підготовки документів фахівці Центру візової підтримки “ВізаТУТ”можуть виконати дистанційно, щоб мінімізувати витрату Вашого часу.

9. Чи можна оформити у вас термінову візу?

Стандартний термін оформлення візи становить 10-12 робочих днів, не включаючи день подачі заявки. Зменшення термінів можливо коштом експрес доставки, оперативної подачі та завантаженості самого консульства. Можливість оформлення термінової візи необхідно уточнювати у наших менеджерів. Ми з радістю відповімо на ваші запитання.

10. Чи обов'язково потрібна страховка? Чи можна зробити страховку у Вас в офісі?

Медична страховка - обов'язковий документ для подачі на візу, оформити її можна у нас в офісі. Наші менеджери знають всі нюанси щодо кожної з країн. Центр візової підтримки “ВізаТУТ” співпрацює з компаніями “Гардіан” та “Княжа”.

Не знайшли відповіді на своє питання? Заповніть коротку форму на сайті та наші менеджери зателефонують до Вас для надання безкоштовної консультації.

back