Блог

Які умови отримання навчальної візи категорії F1?

Вам посміхнулася доля, і попереду має відбутися переїзд в Америку для продовження навчання і отримання місцевого документа про освіту? Тоді Вам необхідно знати, що українцям, як і більшості жителів інших країн, потрібна навчальна віза в США категорії F1. Які умови отримання навчальної візи категорії F1 розкаже Центр візової підтримки “ВізаТУТ”.

Навчальна віза категорії F-1: як отримати

Щоб звернутися за візою F-1 слід мати при собі форму 1-20. Потрібно враховувати і той факт, що наявність необхідної форми аж ніяк не означає, що віза буде гарантовано отримана - потрібно пройти співбесіду.

Ті, хто намагався отримати візу в США інших категорій - туристичну, пов'язану з бізнесом або іншу, трохи знайомі з процесом подачі заяви на візу F-1 - необхідно заповнити анкету D-156. Співробітник консульства також зацікавиться іншими аспектами життя. Потрібно коротко сформулювати і донести до офіцера консульства думку про те, що у студента є стійке бажання повернутися в рідні краї після того, як навчальний курс буде завершений, що студент знайомий з вимогами, які висуваються до студентів в Америці.

Навчальна віза категорії F-1: які документи потрібні

Щоб отримати візу категорії F-1, будуть потрібні такі документи:

      підтвердження електронної заяви за формою ds-160;

      закордонний паспорт, який буде діяти більше півроку з моменту закінчення візового документа;

      фотографія 50 * 50 мм, для візового документа;

      довідка I-20 - її повинні запевнити в освітньому закладі, також її може запевнити адміністратор або координатор навчальної програми;

      квитанція, що підтверджує оплату SEVIS.

Крім цих документів слід також надати лист-запрошення. У тому випадку, якщо є ще які-небудь документи, які можуть підтвердити будь-які нюанси, їх теж слід взяти.

Навчальна віза категорії F-1: Нюанси видачі

Законодавчі інстанції в США забороняють іноземним громадянам вчитися в загальноосвітніх школах, а також брати участь навчальних програмах, які призначені для дорослих і мають державне фінансування. Тому, якщо є бажання отримати освіту саме в такому форматі, слід потурбуватися отриманням відповідної візи, F-1 тут не підійде.

Однак при наявності візи F-1 можна проходити навчальну програму протягом одного року в муніципальній школі (старшої ланки). Від школи в даній ситуації потрібно довідку, в якій буде вказано, що всі витрати, які несе на собі учень, він вже покрив (сума витрат також вказується).

Навчальна віза категорії F-1: Додаткова інформація

Власники візи категорії F-1 також мають право проходити навчальну практику, яка може тривати до одного року після закінчення навчального процесу перед випуском. Така практика не включає час на підготовку дипломного проекту або будь-якого аналогічного проекту. Навчальна практика в якості факультативного матеріалу - особливий сегмент академічного навчання.

Проходження практики такого виду, не входить в загальний курс, а також її не враховують при розрахунку дати закінчення освітнього процесу, навіть якщо фактично освітній процес уже був завершений. Студенти, які хочуть отримати навчальну візу для того, щоб пройти практику в Америці, можуть вказати у формі шукану дату завершення освітнього процесу. У цьому випадку мається на увазі наявність позначки - її має поставити відповідальна особа від навчального закладу. Також у студента повинно бути підтвердження від імміграційного агентства - необхідно затвердити у них навчальну практику.

Центр візової підтримки “ВізаТУТ”

За роки роботи ми налагодили партнерські відносини з багатьма страховими, а мережа наших офісів поширилася по всій Україні. Звертаючись до нас, Ви отримуєте:

     Надійність - все абсолютно законно, Ви не ризикуєте отримати відмову на в'їзд в країну або депорт, витративши гроші і час.

     Оперативність - Вам не потрібно витрачати час на очікування в чергах.

     Доступність - ми надаємо послуги за доступною ціною.

     Прозорість - вартість навчальної візи в США або інших в'їзних документів не завищується, прихованих комісій немає.

     Простота - Ви можете здати, за підтримки нашого візового центру біометричні дані, повністю позбавити себе від необхідності працювати з довідками, виписками і просто отримати на руки готовий документ.

Мрієте про навчання в Америці? З Центром візової підтримки “ВізаТУТ” - Ви станете на крок ближче до своєї мрії, просто заповніть коротку форму на сайті!

back