Блог

Work and travel або як заробити на відпочинку

Програма культурного обміну Work and Travel Usa, що дозволяє українським студентам не тільки відпочити в період літніх канікул, але і заробити грошей. Вона доступна студентам денних відділень, які добре володіють розмовною англійською.

Існує думка, що подорожі - це завжди дорого і не для всіх, але у молодих і активних є шанс відвідати США під час літніх канікул, зануритися в реальне життя пересічного американця і заробити при цьому.

Цю можливість дає програма Work and Travel Usa, завдяки якій понад 5000 українських студентів щорічно проводять до 5 місяців в Сполучених Штатах, удосконалюючи знання англійської мови, заводячи інтернаціональні дружні знайомства, і при цьому заробляючи гроші.

Work and travel: суть програми

Учні денних відділень вузів або аспіранти відправляються в період літніх канікул ( з травня до листопада) в США, де зобов'язані відпрацювати в сфері обслуговування від 2 до 4 місяців, після чого їм дозволяється присвятити відпочинку і подорожі по країні 30 днів. Для цього укладається договір з фірмою-представником, шукається роботодавець, згідний прийняти іноземця на тимчасові роботи і оформляється спеціальна віза.

Оформлення всіх необхідних документів - процес дуже тривалий, а кількість місць обмежена, тому бажаючим рекомендують - якомога раніше почати займатися підготовкою та збором паперів (приймають їх з листопада до середини лютого). Але навіть наявність всього необхідно на руках не гарантує успішного проходження останнього етапу - отримання візи.

Не всі можуть в 2019 році скористатися перевагами Work and Travel. Обов'язкова умова - денна форма навчання або аспірантура в державних ВУЗах і знання англійської мови на розмовному рівні. Вік здобувача повинен укладатися в рамки 18-23 роки. Тільки повна відповідність цим вимогам дозволить потрапити за кордон на пільгових умовах.

Work and travel: документи

Для участі в програмі Work and Travel у 2019 році знадобиться підготувати:

  1. Закордонний паспорт, який має термін дії не менше 12 місяців на момент передбачуваного в'їзду на територію США.
  2. Спеціальну анкету учасника.
  3. Довідку з деканату навчального закладу, що підтверджує, факт навчання на денному відділенні.
  4. Ксерокопію студентського квитка.
  5. Резюме, складене англійською.
  6. Укласти договір з фірмою, яка організовує поїздку за кордон.

На співбесіду в Консульстві або Посольстві США в Україні, постановку на чергу в яке необхідно буде документально підтвердити, необхідно принести наступні документи:

      форму DS-2019;

      папери, що підтверджують оплату SEVIS fee;

      анкету для отримання візи DS-160;

      квитанцію про сплату консульського збору (становить 160 доларів);

      довідку, що підтверджує навчання на денному відділенні державного ВНЗ, видану деканатом;

      залікову книжку та студентський квиток;

      закордонний і російський паспорти;

      контракт, оформлений з потенційним роботодавцем (Job Offer).

Особливості візи J-1 в США

Її відкривають учасникам «культурного обміну». Крім здобувачів Work and Travel USA, такий дозвіл отримують і представники інших обмінних освітніх, наукових, медичних програм на період проведення семінарів, курсів лекцій, занять з підвищення кваліфікації та інших навчальних заходів, не пов'язаних з наданням постійного місця роботи.

Термін її дії обмежений дією програми. Відносно Work and Travel, віза діє з травня по листопад, причому не пізніше 18 листопада всі прибулі повинні покинути країну, незалежно від дати прибуття.

Конституційно не заборонена зміна статусу візи «культурного обміну» на будь-який інший не імміграційний вид американської візи, але таких прецедентів не спостерігалося.

Центр візової підтримки “ВізаТУТ” - Ми гарантуємо студентам:

     Підбір цікавої вакансії

     Розподіл по групах

     Наявність лінії-підтримки на весь час перебування у США

     Допомогу у поверненні податків із США

     Підготовка листа по факту приїзду в посольство та на місце роботи

     Маршрут як дістатися до місця роботи

Хочеш провести літо з користю? Work and Travel - це те, що тобі потрібно! Заповнюй коротку форму на сайті та дізнавайся усі деталі.

back