Блог

5 ключових лайфхаків про Чехію

Перед тим, як відправитися в пункт призначення, де ви ніколи не були, рекомендується перевірити деяку основну інформацію, щоб уникнути неприємних сюрпризів. Центр візової підтримки “ВізаТУТ” підготував 5 ключових лайфхаків про Чехію, які можуть знадобитися Вам подорожі.

Лайфхак про Чехію № 1 -ТРАНСПОРТ

Якщо Ви їдете в Прагу з України, можете дістатися туди декількома способами:

      Пряме авіасполучення з Прагою

      Другий варіант, більш вигідний з фінансової точки зору - поїздка на автобусі

      Багато людей також вважають за краще подорожувати на машині. Варто додати, що кататися по Чехії досить приємно. Ви подорожує в основному по автомагістралях. Проте, потрібно стежити за обмеженням швидкості, тому що чеські поліцейські безжальні до водіїв транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Коли справа доходить до переміщення по самій Празі, мережа зв'язку в Празі дуже добре розвинена. Метро складається з трьох ліній - зеленої A, жовтої B і червоною C. Трамваї та автобуси також курсують без збоїв.

Проте, для тих, хто любить гуляти, рекомендую відвідати Прагу пішки. Практично всі найважливіші точки розташовані відносно близько один до одного, а в гарну погоду гуляти по чеській столиці просто приємно!

Лайфхак про Чехію № 2 -ПРОЖИВАННЯ

Прага - відносно недороге місто, по крайній мірі, в порівнянні з іншими європейськими столицями, такими як Париж, Лондон, Рим чи Берлін. Ночівля в чеській столиці не повинна розорити Ваш бюджет. Звичайно, чим ближче Ви до Старого міста, тим більше будете платити за готель. Також, якщо Ви приїхали на власному авто, не забудьте додати плату за паркування за ціною за ніч. Більшість готелів в самому центрі Праги зі зрозумілих причин не мають своїх стоянок. Однак іноді вони пропонують можливість паркування на стоянці, що охороняється поблизу.

Лайфхак про Чехію №3 - ЇЖА

Перебування в Празі зобов'язує Вас спробувати чеські страви. Традиційна чеська кухня складається з суміші польської, угорської, словацької та баварської кухні. Ціни на продукти харчування здаються доступними для кишені туриста.

Лайфхак про Чехію № 4 - ЕКСКУРСІЇ

Частину пам'яток Ви можете побачити в Празі безкоштовно, платити прийдеться лише за деякі. Вільний, наприклад, Карлів міст, Астрономічний годинник в Старому місті або парк на пагорбі на пагорбі Петршин. Відвідування в більшості церков, замковий комплекс, і багато музеїв платне. Обов’язково відвідайте щось на зразок Ночі музеїв. В цей час більшість церков Праги відкриті для відвідувачів і вхід безкоштовний, що зазвичай вхід у них платний.

Перебуваючи в Празі, варто купити одну або кілька організованих поїздок. Вибір величезний! Від Hop-in Hoff - автобуси, круїзи по Влтаві, пішохідні екскурсії по особливим пам'яткам, дегустація в празьких ресторанах і пивоварних заводах.

Лайфхак про Чехію № 5 - ГОДИНИ РОБОТИ

В цілому в Чехії є правило: чим більше місто, тим довше і частіше відкриті магазини.

                банки. Банки відкриті в робочі дні з 9.00 до 17.00. У центрах великих міст іноді відкриті філії до 20:00.

                Торгові центри. Години роботи торгових центрів однакові по всій країні - приблизно з 9.00 до 21.00 щодня, крім святкових днів. Якщо в торговому центрі є кінотеатр, години роботи будівлі адаптуються до кінця останнього показу фільму - це правило також поширюється на паркування. Однак це не відноситься до магазинів.

                пошта. Поштові послуги в Чеській Республіці в основному надає Чеська пошта, яка доставляє і відправляє міжнародні посилки. Поштові відділення у великих містах відкриті з 8.00 до 18.00. Поштове відділення в центрі Праги (вулиця Йіндржішска) відкрито з 02.00 до 24.00. Філії в невеликих містах зазвичай працюють з 8.00 до 17.00.У Чеській Республіці також діють кур'єрські компанії, що пропонують широкий спектр послуг, включаючи можливість експрес-доставки посилки.

                аптеки. Аптеки зазвичай відкриті тільки в робочі дні з 8.00 до 17.00. У великих містах час відкриття може бути більше. Аптеки закриті у вихідні та святкові дні. Виняток становлять аптеки, розташовані в торгових центрах. Ви також можете робити покупки в вихідні дні.

                заправні станції. Автозаправні станції на головних дорогах або в містах зазвичай відкриті 24 години на добу, іноді з невеликою перервою на ніч.

                офіси. Стандартні дні прийому в офісах щопонеділка та щосереди. Деякі офіси відкриті для клієнтів частіше. У більшості офісів є південний перерву, який працює з 12.00 до 13.00.

                пам'ятники. Пам'ятники, галереї або музеї в Чеській Республіці зазвичай закриті у понеділок.

                менші міста. Магазини та послуги в невеликих містах відкриті в стандартні робочі години з 8.00 до 17.00.

Заповніть коротку форму на сайті та гарантовано отримайте безкоштовну консультацію від провідних менеджерів Центру візової підтримки “ВізаТУТ”.

back