Блог

5 ключових лайфхаків про Угорщину

Угорщина - цікава країна, яка, безумовно, може запропонувати туристам багато цікавого. З одного боку, одна з найцікавіших європейських столиць - Будапешт, а з іншого - термальні курорти та «угорське море». Автомобіль, безсумнівно, є одним з найбільш зручних видів транспорту, який ми можемо вибрати, вирішивши поїхати в Угорщину. А Центр візової підтримки “Віза ТУТ” підібрав для Вас 5 ключових лайфхаків про Угорщину, які точно знадобляться Вам в подорожі.

Лайфхак про Угорщину № 1 -Документи

Угорщина знаходиться в Шенгенській зоні, що означає, що подорож по країні на автомобілі не вимагає додаткових документів. Єдиним винятком є дозвіл на керування транспортним засобом для НЕ власників. Необхідні документи:

      Посвідчення особи або паспорт,

      водійські права,

      страхування цивільної відповідальності,

      письмову згоду власника транспортного засобу, завірена нотаріусом.

Лайфхак про Угорщину № 2 - Правила дорожнього руху в Угорщині

Правила дорожнього руху в Угорщині аналогічні чинним в Україні, але є кілька важливих відмінностей, які варто враховувати при виборі мадярської країни на автомобілі. Найважливіші правила дорожнього руху

      обмеження швидкості в Угорщині: 130 км / год (автомагістраль), 110 км / год (швидкісна автомагістраль), 90 км / год (поза населеними пунктами), 50 км / год (в населених пунктах)

      допустиму межу алкоголю для водіїв складає 0,00 проміле

      в населених пунктах ближнє світло або денні ходові вогні не обов'язкові протягом дня з хорошою видимістю, за межами населеного пункту використання цих вогнів обов'язково

      ремені безпеки ззаду і спереду є обов'язковими

      володіння захисним трикутником обов'язково

      Дзвінок водія по телефону дозволений тільки з використанням комплекту

      не обов'язково мати вогнегасник

Лайфхак про Угорщину № 3 - Що ви можете перевезти через кордон з Угорщиною?

Їдучи автомобілем в Угорщину і повертаючись до України (як через Словаччину, так і через Чеську Республіку), ви можете привезти стільки товарів в іншу країну, скільки захочете, за умови, що вони є товарами для особистого користування (їх не можна продавати). Якщо продукти, які транспортуються Вами, потрапляють в ці межі, Ви повинні платити акцизний збір в країні, в яку Ви в'їжджаєте. Ці обмеження наступні:

Алкоголь

      10 літрів спиртних напоїв (включаючи горілку),

      20 літрів вина з вмістом алкоголю вище 22% (наприклад, херес, портвейн),

      90 літрів вина (включаючи максимум 60 літрів ігристого вина),

      110 літрів пива.

Табачні вироби:

      800 сигарет,

      200 сигар,

      1 кг тютюну.

Лайфхак про Угорщину № 4 - Ціни

Ціни на продукти харчування в Угорщині зазвичай трохи вище, ніж в Україні, аналогічно ситуації з громадським транспортом. При подорожі в Будапешт пам'ятайте, що обміняти валюту в обмінних пунктах в Угорщині невигідно. Гроші краще обміняти в Україні або під час поїздки, використовуйте мультивалютну картку Revolut.

Розміщення за схожими цінами. Хостели в центрі можна знайти від 250 гривень на людину, а ціни на квартири починаються від 400-500 гривень. Ночівля в готелі дещо дорожче, пристойний двомісний номер в хорошому місці стоїть не менш 1000 гривень на людину.

Лайфхак про Угорщину № 5 - Де поїсти в Будапешті?

Октагон Бістро Gastland - дуже популярне серед мандрівників. Все це завдяки досить доступною ціною, місцевих блюд і формулою, яку ви платите один раз - ви їсте стільки, скільки хочете. Тут можна спробувати як традиційні угорські страви, такі як гуляш, так і класичні європейські страви, такі як піца, спагеті та різні види м'ясних страв. У вартість входить десерт.

Проведіть незабутній відпочинок в Угорщині. Заповніть коротку форму на сайті для отримання безкоштовної консультації.

back